“Põgenemine Põhikoolist” projekt osutus ülimalt populaarseks – Tartu Forseliuse kool

“Põgenemine Põhikoolist” projekt osutus ülimalt populaarseks

12. detsember 2019

19. novembril toimus Tartu Forseliuse Kooli õpetajate poolt korraldatud ülelinnaline võistlus “Põgenemine põhikoolist”. Esmakordselt toimunud üritus oli väga põnev nii osalejatele kui korraldajatele! Võistlus osutus nii populaarseks, et osaleda said ainult kiireimad registreerijad.

Omavahel võistlesid Tartu koolide 9. klasside 4-5 liikmelised võistkonnad, kes ruumist väljasaamiseks pidid kasutama ainetundides õpitud teadmisi. Võidu viis koju Katoliku Kooli võistkond, teise koha saavutas Variku Kool ning kolmanda Tartu Raatuse Kool.

Esikolmik sai auhinnaks EscapeTARTU poolt väljapandud põgenemistoa kinkekaardid väärtusega 50€.

9.detsembril läbisid võistluse ka Tartu Forseliuse Kooli õpilased, kelle arvates olid põgenemistoa ülesanded küll rasked, kuid siiski lahendatavad ning selline õppimisviis lisab koolielule vürtsi ning tugevdab meeskonnatööoskusi.

Idee algatas kirjandusõpetaja Helen Vallimäe, inglise keele ülesanded tegi Ingrit Tera, füüsikaülesanded Peeter Jõeloo, Sixten Hinnov kandis hoolt keemia- ja Ester Ojavee bioloogiaülesannete eest, Hannes Lõhmuse rida oli tehnoloogia, korralduse ja rahastusega abistas arendusjuht Kadri Saaremaa.

Projekti on kajastatud ka Õpetajate lehes: https://opleht.ee/2019/11/tartu-uheksandikud-pogenesid-pohikoolist/


Igaüks on oluline!