Tubli saavutus teadusfestivalil - Tartu Forseliuse kool

Tubli saavutus teadusfestivalil

Tartu Forseliuse Kooli õpilaste Albert Martensi ja Kenn Tšepurovi projekt “Kuidas tuleb digiklaverisse hääl?” valiti 2020. a õpilaste teadusfestivalile osalema. Konkursile saabus sel aastal rekordiline arv töid – 61, millel 165 autorit. 25 neist projektidest valiti teadusfestivalile esitlemiseks. Kahjuks teadaolevatel põhjustel jääb teadusfestival sel aastal ära, kuid kiidame poisse tubli saavutuse eest siiski.

Igal aastal teeb muusikaõpetaja Ingrid Pihelgas sügiseti 4.klassides pilliprojekti, kus nad uurivad erinevaid pille ja meisterdavad ka ise endale pilli. Kooli kevadnäitusel on võimalik tublimate töödega ka tutvuda. Sellel aastal tegid Albert ja Kenn koos digiklaveri, millel sees on tehniline osa, mis ühendus klaveri peal olevate klahvidega. Klahvidel on võimalik mängida meloodiat (noodid c,d,e,f,g,a,h,c). Kui pill valmis, esitati pilli info vabariiklikule teadusfestivalile, kus saigi Tartu Forseliuse Kooli õpilaste töö valituks.

Tubli töö Kenn ja Albert! Aitäh õpetaja Ingrid Pihelgasele!


Igaüks on oluline!