3.-4. koht Tartu laste- ja noortekirjanduse festivalil - Tartu Forseliuse kool

3.-4. koht Tartu laste- ja noortekirjanduse festivalil

14. oktoobril toimus Tartu Kirjanduse Majas Tartu laste- ja noortekirjanduse festivali avaüritus, kuhu Tartu Forseliuse Kooli 9.a klassi õpilane Eva Maria Raudnask koos juhendaja Mari-Liis Treialiga kutsutud oli. Nimelt tunnustati üritusel festivali luulevõistluse parimaid autoreid. Õpilastel tuli kirjutada vabas vormis luuletus, kasutades vähemalt üht järgmistest sõnadest: päike, mõte, sõna, säde, vabadus.

Kolmes vanuseastmes esitati üle-eestilisele võistlusele kokku 102 luuletust. 7.-9. klassi õpilaste seas sai Eva Maria Raudnask oma tekstiga 3.-4. koha. Žürii tõstis esile teksti värskust ja orgaanilisust ning looduse ja inimese suhestamist.

Palju õnne andekale kirjutajale! Täname ka juhendajat Mari-Liis Treialit.

Männipuude ja küngaste vahelt
paistab udulooriga kaetud lõpmatus.
Pimedus kaob täht-tähelt,
saabub hele aimamatus.
Killuke päikest ja tuuleiil paitavad
mu merekividest siniseid jalgu ning põlvi.
Mõtted juba kõrvetaval rannaliival uitavad,
natuke kardavad järgmisi talvi.
Järsku jooksen oma vabaduse järele,
näen, et laine laine järel õõtsub.
Tunnen, et mu hing enam ei värele.
Meri kutsub.


Igaüks on oluline!