Mõtlemine, liikumine ja õnn – mida kõike valikainetes õpetatakse - Tartu Forseliuse kool

Mõtlemine, liikumine ja õnn – mida kõike valikainetes õpetatakse

7. september 2021

Tartu Forseliuse Koolis on alanud järjekordne ahhaalik õppeaasta. Miks ahhaalik? Pakume juba põhikoolis mitmeid põnevaid valikaineid, mille kaudu saavad õpilased paremini tundma enda huve ja oskusi ehk iseennast! 4. ja 5.klassi õpilased õpivad leiutamist, 6.-8. klassi õppeainete valikus on kindlasti midagi igale maitsele.  Meie mitmekesine õpetajaskond suudab õpilastele pakkuda palju põnevaid valikuid.

Sel õppeaastal on lisandunud ja tagasi tulnud mitmed huvitavad valikained. Näiteks arutleb õpetaja Kaidi Sägi õpilastega õnne üle. Ta ise ütleb nii: „Õnnetund on valikaine, kus saad sukelduda millessegi põnevasse. Iseendasse näiteks.“

Veel on õpilastel võimalus saada baasoskus, kuidas rahaga teadlikumalt ümber käia. Valikaine rahatarkus on üks selle aasta uutest valikainetest, mida viib läbi koolitaja Piia Asper.

Koolile olulise teema, liikumise üle arutleb õpetaja Leila Merilo valikaines “Tervislik toitumine ja treening”. Poole aastaga saavad õpilased parema ülevaate, kuidas tervislikult toituda, trenni teha. Tänu nendele teadmistele on nad oma keha peremehed.

Õpilased valivad endale kaks korda õppeaasta jooksul ühe lisa õppeaine. Valikainetest leiab veel palju põnevat, pika nimekirja leiab meie kooli kodulehelt: https://tfk.tartu.ee/ahhaa/valikained/


Igaüks on oluline!