TFK Vaimse tervise nädal – Tartu Forseliuse kool

TFK Vaimse tervise nädal

3. november 2023

Vaheaja-eelsel nädalal toimus meie koolis TFK Vaimse tervise nädal.
Iga nädalapäeva pühendasime ühele vaimse tervise vitamiinile: suhtlemine, puhkamine, toitumine, liikumine ja positiivsete tunnete kogemine.

Esmaspäeval SUHTLESIME. Ringi käisid “Sa oled mulle tähtis” rändkaardid. Kaardi saaja kirjutas tagaküljele oma nime ja kinkis kaardi edasi. Suhtlesime positiivselt ka õpetajatega, näiteks said õpilased läbi viia Õpetajate Õnnebingo tegevusi.
Panime üles vaimsele tervisele pühendatud stendi, kus jagasid muuhulgas oma vaimse tervise vitamiinide nippe 8. klassi õpilased.

Teisipäev oli PUHKAMISE päev. Koolimajas olid avatud Vaikuseklassid, kus vahetunnis rahulikku meeleolumuusikat kuulata. Praktiseeriti Vaikuseminutite harjutusi. Õpetaja Sigrit viis I kooliastmele läbi Lastejooga vahetunni.

Kolmapäeval pöörasime tähelepanu TOITUMISELE. I vahetunnis oli avatud kohvik “Tervislik amps”. Õpilaste-õpetajate poolt retseptikonkurssile saadetud tervislikud retseptid on II korruse stendil nähtavad – mine ja ammuta ideid! Ka õpetajate toas sai proovida tervislikke suvikõrvitsa-pannkooke.

Neljapäeval LIIKUSIME. Meie ägedad mängujuhid korraldasid aulas mänguvahetunde.

Reede oli positiivsete TUNNETE päev ja ühtlasi iseõppepäev. Aineõpetajad seostasid õppeülesandeid emotsioonidega ning meeldivate kogemuste kogemisega.

Kogu nädala jooksul oli II korrusel avatud ÕNNESEIN. Õnnesein on eriti vahva, sest selle mõtlesid välja eelmise õppeaasta III kooliastme õpilased. Õnneseinale kogunesid koolipere märkmeid selle kohta, mis teeb kedagi õnnelikuks.


Igaüks on oluline!