Kuulume õpioskustes viie parima hulka – Tartu Forseliuse kool

Kuulume õpioskustes viie parima hulka

5. mai 2022

🌿Meie kooli õpioskuste võistkond võitis sügisel Tartu linna piirkonnavooru. 30. aprillil avanes neil osaleda üleriigilistel õpioskuste talgute lõppvoorus, mis toimus Väike- Maarjas.

⭐Kooli esindasid Kristin Ivan, Pärt Riisma, Jasmin Merilo, Otto Pintson ja Sander Järv. Talgupäeva lõpetuseks sai Gustav Adolfi Gümnaasiumi õpilased rändkarika ja meie kooli võistkond teadmise, et kuulume õpioskustes 𝐕𝐈𝐈𝐄 𝐏𝐀𝐑𝐈𝐌𝐀 𝐊𝐎𝐎𝐋𝐈 hulka vabariigis ehk osalenud 17 kooli võistkonna seas.

🌿Talgute käigus tuli õpilastel lahendada üks kompleksülesanne. Nad pidid otsima infot erinevatest allikatest; kasutama Google Maps koordinaatide abil asukoha määramiseks ja mõõtmiste tegemiseks; saadud mõõtmistulemuste abil tegema arvutusi kasutades õpitud valemeid; katse käigus selgitama välja, milline mullaproov sisaldab pliiosakesi. Paralleelselt teiste tegevustega tulid planeerida oma tööd rühmas, analüüsida oma tegevusi ja emotsioone ning protsessi kohta poster koostada.
🌿Rõõm oli märgata, et võistkond tegi suurepärast koostööd, lisaks oskasid nad kenasti panna kirja ülesannete ja katsete tulemused ning hinnata ka oma emotsioone ja koostada ülevaatlikku plakati.

⭐Suur tänu meie raamatukogu juhile Maiele, kes aitas õpilastel ka lõppvooruks ette valmistada, ning ka teistele 6. klasside õpetajatele, kellelt kogutud teadmisi ja oskusi nad nii kenasti rakendasid. Suur aitäh õpetaja Ingrit Terale, kes gruppi lõppvoorus saatis ja toetas.

On ikka vinged inimesed meil koolis!


Igaüks on oluline!