Aasta noore tegu: Maailmamuutjate grupp – Tartu Forseliuse kool

Aasta noore tegu: Maailmamuutjate grupp

15. veebruar 2023

Meie kooliperele suureks eeskujuks on Maailmamuutjate grupp, kes said suure tunnustuse Haridus- ja Teadusministeeriumi tunnustussündmusel “Noorte heaks tänu” auhinna kategoorias AASTA NOORE TEGU!

​Tartu Forseliuse Kooli maailmamuutjad on aktiivne seltskond põhikooli noori, kes ise eeskujuks olles ja keskkonnateadlikkust tõstes püüavad maailma enda ümber rohelisemaks muuta ning meile paremat tulevikku kujundada. Nende järjepidev ja mitmekülgne tegutsemine viimase aasta jooksul on silmapaistev ning inspireeriv nii koolinoortele, õpetajatele kui ka lapsevanematele. Nende ettevõtlikkus ja loovus uute ideede rakendamisel on ümbritsevaid kaasav ning aitab kogukonnal mõista, milliste tegevustega saab igaüks meid ümbritsevat hoida.

Saame kindlasti väita, et nendest maailmamuutjate grupi noortest mitte ei kasva, vaid nad juba on võimestatud selliselt, et nad saavad rääkida kaasa olulistel ühiskonna teemadel, tunnevad ennast olulise osana kogukonnast.

Iganädalastel kohtumistel vaadatakse üle tegevusplaanid, jagatakse rollid, võetakse vastutus ning tegutsetakse.

​Sel aastal on grupil käimas suur projekt, mille raames muudetakse kooli prügisüsteem, leitakse üles kooli roheliseim klass ning toimub ka keskkonnakuu, mille raames on oodata kooli erinevaid esinejaid ning mitmeid põnevaid tegevusi. Palju palju õnne juhendajatele Egle Saarepere, Maarja Tamjärv ning õpilastele Kristin Ivan, Eero Juht, Gregor Kukk, Mathias Kukk, Jasmin Merilo, Helin Oselin, Michell Pikkmets, Otto Pintson, Katri Randver, Küüveli Siiman, Helena Tamme!


Igaüks on oluline!