Septembris alustab Montessori kooliklass – Tartu Forseliuse kool

Septembris alustab Montessori kooliklass

14. mai 2024

Tartu Forseliuse Kooli juures avatakse 2024. aasta sügisel esimene munitsipaalkooli all tegutsev Montessori kooliklass. Selline suursündmus Eesti haridusmaastikul on juhtumas koostöös Tartu Linnavalitsuse haridusosakonna ning MTÜ Tartu Montessori Koduga.

Montessori kooliklassi juhendajana asub tööle Merilyn Rang, kes on läbinud AMI 6-12 juhendajakoolituse Hispaanias ning jätkab õpinguid Tartu Ülikooli magistriõppes. Klassis alustavad kooliteed vähemalt 20 õpilast 1.-3. klassist. Merilyn on ka meie kooli vilistlane, seega tunneme tugevalt, et oleme leidnud endale sobiva partneri.

Montessori pedagoogika on terviklik metoodiline lähenemine üldõpetuse rakendamiseks. Õppetöö Montessori kooliklassis toimub 3-tunnise töötsüklina, mille jooksul on õpilastel individuaalses tempos võimalik erinevate õppeainete ja õpiülesannete vahel liikuda ning neid omavahel kombineerida. Klassiruum on sisustatud spetsiaalsete õppevahenditega ning klassis töötav õpetaja on läbinud rahvusvaheliselt tunnustatud AMI (Association Montessori Internationale) Montessori 6-12 vanuseastme koolituse.  Montessori klassi õppetöö korraldus on järgmine:

  • Montessori kooliklassis õpivad koos 1., 2. ja 3. klassi õpilased, kes moodustavad ühise õpirühma;
  • õpirühmas on maksimaalselt 24 õpilast;
  • õppetöö toimub E-N koolis (Puiestee 62) ja reeded on iseõppepäevad;
  • õppetöö algab kell 9.00 ja kestab maksimaalselt kuni 14.30 (sõltuvalt laste vanusest);
  • hommikune töötsükkel kestab 3 tundi (lähtub Montessori pedagoogikast ja üldõpetuse põhimõtetest);
  • päeva keskel on 1h lõuna ja õueaeg;
  • järgnevad loov- ja oskusained ning keeleõpe

Igaüks on oluline!