Koolitused

Erinevaid koolitusi on ka võimalik omavahel siduda.
Saame organiseerida lisatasu eest ka toitlustuse kooli sööklas.

Koolituse tellimiseks võta ühendust õppejuhiga, Kristi Mumm, kristi.mumm@tfk.tartu.ee

Forseliuse kool pakub koolitusi järgnevatel teemadel

AHHAALIKU KOOLI PÕHIMÕTTED

Anname ülevaate ahhaaliku koolimudeli põhimõtetest, selle loomisest ja rakendamisest. 

Kestus: 1.5 h 
Hind: 300 eurot

Tutvustame meie kooli valikainetesüsteemi, mida rakendame klassiüleselt 3.-4.klassides ja 5.-7.klassides. Saab teada, kuidas oleme valikained loonud, millest lähtume ning kuidas kogume ka tagasisidet.

Kestus: 1 h 
Hind: 200 eurot

Ahhaaliku kooli eesmärk on toetada õpilase kujunemist ennastjuhtivaks õppijaks. Selleks oleme muutnud õppekorraldust (pikad tunnid, tunni raam), loonud õpistrateegiate õpetamise süsteemi ja pakume klassiüleseid valikaineid 3.-4.klassi ja 5.-7.klassi õpilastele. Kohtumisel saab ülevaate, kuidas oleme meie enda koolis lahti mõtestanud teekonna ennastjuhtiva õppijani!

Kestus: 2h
Hind: 400 eurot

ÜLDÕPETUSE JA LÕIMINGU RAKENDAMINE

I kooliastmes õpime üldõpetuse põhimõtetel, samas on oluline ainetevaheline lõimimine kogu õppeprotsessi vältel. Sellest tulenevalt oleme oma koolis loonud lõimingusüsteemi. Saate teada, kuidas meie kooli lõimingusüsteem on üles ehitatud, näitame lõimininguprojektidest näiteid ja tutvustame tööprotsessi.

Kestus: 0.5- 1.5h 
Hind: 100 -300 eurot

Üldõpetust oleme rakendanud 4 aastat ning välja töötanud ka üldõpetuse ainekavad. Üldõpetuses oleme lõiminud eesti keele, matemaatika, loodusõpetuse, inimeseõpetuse ja käelised oskused. Jagame oma kooli üldõpetuse loomise protsessi ja õpetamise põhimõtteid. 

Tundide külastamise korral on hind kokkuleppel.

Kestus: 1- 2h 
Hind: 200 -400 eurot

Koolitusel saab tuttavaks Tartu Forseliuse Kooli projektipõhise lähenemisega käsitöö ja kodunduse ning tehnoloogia aines. Tutvustatakse, kuidas toetada õpilaste ennastjuhtivust neile huvipõhiseid valikuid pakkudes ning kuidas arendada õpilaste seoste loomise oskust päriseluliste ülesannete teel. Jagame oma kogemusi õnnestumistest ja ebaõnnestumistest.
 
Kestus: 1-2 h
Hind: 200-400 eurot

ÕPPIJAT TOETAV ÕPPEKORRALDUS JA ÕPPIMINE

Pikad tunnid toetavad õpilaste sügavat õppimist. Oma koolis oleme muudetud õppekorraldust rakendanud 4 aastat. Tutvustame, kuidas valmistasime muutust ette ning kuidas toetasime õpetajaid pika tunni planeerimisel. 

Kestus: 1- 2h 
Hind: 200 -400 eurot

Ennastjuhtiv õppija on teadlik sellest, kuidas õppida st valib tõhusaid õpistrateegiaid. Tartu Forseliuse Koolis oleme õpetajate koostöös välja töötanud õpistrateegiate õpetamise süsteemi I, II ja III kooliastmes. Tule uuri järgi!

Kestus: 1- 2h 
Hind: 200 -400 eurot

Liikumine on osa Tartu Forseliuse Kooli tunniraamist. Pikas tunnis on oluline, et õppija saab õppimise ajal ka füüsiliselt liikuda. Koolitusel jagame oma kooli praktikaid: milliseid liikumisülesandeid on meie õpetajad tundide rikastamiseks ning õppimise tõhustamiseks kasutanud.

Kestus: 1 h
Hind: 200 eurot

Oleme kool, kus igaüks on oluline! Koolitusel tutvustame oma kooli süsteemi tuge vajavate õpilaste õppe korraldamisel. Samuti peatume sellel, kuidas tugimeeskond toetab õpetajaid töös õpilastega. 

Kestus: 1-2 h
Hind: 200-400 eurot

ÕPETAJAT TOETAV JUHTIMINE TARTU FORSELIUSE KOOLIS

Oleme oma koolis püüdnud lähtuda põhimõttest, et juhtimise fookuses oleks töö inimestega. Kuidas oleme TFKs õpetajat toetava juhtimissüsteemi üles ehitanud, juba lähemalt koolitusel.

Kestus: 1h
Hind: 200 eurot

Koolitusel tutvustame, kuidas oleme TFKs muutuseid läbi viinud, kaasates lapsevanemaid, õpilasi ja õpetajaid. Jagame praktilisi näiteid viimaste aastate muudatustest.

Kestus: 1-2h
Hind: 200-400 eurot

TFK õpetajate õpiringid on tegutsenud juba viimased 7 aastat. Koolitusel jagame näiteid, kuidas õpiring toetab õpetaja professionaalset arengut ja ühist kooli arendamist. Toome näiteid õpiringide ülesehitamise võludest ja valudest. 

Kestus: 1-2h
Hind: 200-400 eurot

TFK õpetajatel toimub 2 x aastas tunnivaatluskuu, mille raames vaatleme üksteise tunde ning õpime üksteiselt. Lisaks tegutseb koolis iga kuu kohtuv IRIS tunnivaatlusgrupp. Mis see on ja kuidas toetab tunnivaatlus õpetaja professionaalset arengut, saab teada juba koolitusel.

Kestus: 1-2h
Hind: 200-400 eurot

Töötajate toetamine saab alguse sellest hetkest, kui inimene asub tööle uude organisatsiooni. Sellest, kuidas oleme TFKs üles ehitanud onboardingu süsteemi ja toetame alustavaid inimesi, räägime juba koolitusel.

Kestus: 1h
Hind: 200 eurot